Zapraszamy na XIII edycję MISTRZOSTW W PODAWANIU BARANINY i ŚWIĘTA BARANINY 11 sierpnia 2018r. w siedzibie RM GASTRO oraz na Ustrońskim Rynku.
Program:
"RM Gastro"
9.00 Obowiązkowa odprawa Jury i drużyn kucharzy w "RM Gastro" ul. Sportowa 15a Ustroń.
10.00 Oficjalne rozpoczęcie Mistrzostw Polski i start 1 drużyny
10.00-13.30 Prezentacje firm sponsorskich. RM Gastro
11.00-11.30 Pokaz kulinarnego rozbioru tuszy jagnięcej, i tuszy gęsi, Inż. Piotr Lenart, prof.dr hab. Bronisław Borys
11.30-13.30 Lunch w "RM Gastro" dla uczestników i obsługi Mistrzostw
14.30 Zakończenie Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny RM Gastro
Rynek:
10.00 Ustawienie zagrody z owcami, stoisk dla artystów i rzemieślników.
12.00 Oficjalne Rozpoczęcie Święta Baraniny. Wystrzał armatni, trombita. Rynek Miejski
12.00-14.00 Pokazy kulinarne (szefowie kuchni RMGASREO, Niech Cię Zakole Toruń)
12.00-18.00 Koncerty kapel góralskich; Hora, Gronie, Torka, Polandia.
13.00-13.30 Rozpoczęcie konkursu plastycznego dla dzieci, „Owce w górach” biblioteka miejska
14.00-14.30 Archaiczne strzyżenie owiec
15.00 Ogłoszenie wyników konkursu plastycznego dla dzieci „Owce w górach”
16.00 Ogłoszenie wyników i rozdanie nagród w konkursie XII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny
Dodatkowo w godz. 12.00-17.00 Występy kapel góralskich
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie
Osoby zainteresowane handlem (rękodzieło, gastronimia związana ze sprzedażą produktów owczych, mięsa jagnięcego i baraniny) proszone są o kontakt bezpośrednio z organizatorami:
Leszek Makulski, tel 601 088 262
Kamil Makulski, tel 661 158 844